ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ »


ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ...


Σε διακατέχει ένα περίεργο συναίσθημα όταν χωρίς να έχεις ιδαίτερη σχέση με την τεχνολογία αποφασίζεις να δημιουργήσεις ένα "blog" με σκοπό να προσκαλέσεις κάποιους να μοιραστούν μαζί σου κάποιους προβληματισμούς σου, κάποιες ανησυχίες σου αλλά και για να ανταλλάξεις διάφορες προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών ζωής ζωής του τόπου σου. Δέν ξέρω αν το εγχείρημα αυτό θα έχει επιτυχία, με την έννοια αν θα βρεί ανταπόκριση, πλην όμως έχω την πεποίθηση ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αξίζει τον κόπο. Θα ρωτούσε κάποιος να ρωτήσει ποιά είναι τα θέματα που θα μας απασχολούσαν σε μία μικρή ακριτική αλλά ιστορική πόλη, όπως έίναι το Διδυμότειχο; Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά: - Πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου;-Με ποιό τρόπο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί "μιά για πάντα" το πρόβλημα των πλημμυρών του ¨Εβρου ποταμού;
- Για ποιό λόγο δεν είναι εφικτή, σε αντίθεση με τόσες άλλες πόλεις της Ελλάδος, η ανακύκλωση (κατ΄άλλους "ανακύκληση");
- Eγιναν κάποια μικρά (εως ... πολύ μικρά!)βήματα για την αξιοποίηση του "ΚΑΣΤΡΟΥ" του Διδυμοτείχου. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα;
Να διευκρινίσω κάτι: σκοπός του " blog" αυτού δεν είναι να κάνει αντιπολίτευση στις Δημοτικές αρχές. Πρόθεση μου είναι οι προτάσεις όλων όσων θα γράφουν σ¨αυτό να λαμβάνονται υπόψη από τις Δημοτικές Αρχές ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη αυτού του τόπου που αποτελεί κοινή επιθυμία όλων μας.

homo_gr

8elei poly doulia na ginei sthn polh kai to mono pou pragmatika xreiazete einai voulish apo tis arxes alla ke synetoxh tou kosmoy se ayto.

avatar

ως παλιός σας λοχίας και ως ανθρωπος που σέβεται το Διδυμότειχο, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι η πόλη έχει δεκάδες αναξιοποίητα μνημεία τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματικό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες

avatar

Ηταν Ιούνιος του 1979 οταν απο το σταθμό Λαρίσης ξεκινήσαμε εξήντα νέοι Στρατονόμοι με το φύλλο πορείας στην τσέπη γιά να επανδρώσουμε μονάδες
από την Λαμία έως το Διδυμότειχο του Ν.Εβρου.Εγώ ένα εικοσάχρονο παιδί τότε από την Κέρκυρα κλήθηκα απο την Πατρίδα μου να την υπηρετήσω στα ανατολίκα της σύνορα και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο του Εβρου.
Οι πληροφορίες και οι περιγραφές για την περιοχή ήταν απογοητευτικές
(Εξορία-τόπος θητείας ανεπιθυμήτων κ.λ.π.)με αποτέλεσμα να βλαστημάω το συνάδελφό μου πού έβαλε το θείο του απ'την Κορώνη (βλέπε γλύψιμο) και
αντί για τα Γιαννιτσά βρέθηκα στο Διδυμότειχο.
Σήμερα όμως 29 χρόνια μετά θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί η τότε δική του απαράδεκτη συμπεριφορά και νοοτροπία,ήταν η αιτία να γνωρίσω αυτο τον υπέροχο τόπο με τούς αυθεντικούς ανθρώπους του,τη ζεστή τους φιλοξενία και το σεβασμό τους πρός όλη την στρατιωτική οικογένεια.Υπηρέτησα όλη τη στρατιωτική μου θητεία εκεί και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο αυτά χρόνια να ζήσω απο κοντά τα ήθη και τα έθιμα τους και να γνωρίσω την πλούσια ιστορία τους.Εκεί γνώρισα ένα υπέροχο χαμογελαστό κορίτσι πού δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκα δημιουργόντας έτσι άρηκτους δεσμούς με την πόλη την οποία επισκεπτόμαστε μαζί με τα παιδιά μας κάθε χρόνο.
Στο διάστημα της θητείας μου γνώρισα ένα πολύ καλό φίλο νέο τότε Ανθυπολοχαγό απόστρατο σήμερα αλλά πάντα νέο με ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα,με αγάπη για τον τόπο του,με θέληση και αποφασιστικότητα,να προσπαθεί πάντα να προβάλει την ιστορία,τις αξίες αλλά και τα προβλήματα αυτού τού τόπου.Απόδειξη ολων αυτών είναι η
δημιουργία αυτού τού "blog".
Εγώ απο τη μεριά μου θέλω να του ευχηθώ κάθε επιτυχία σε αυτήν του την προσπάθεια.

avatar

Είναι γεγονός ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από ικανούς/ενεργούς/δραστήριους πολίτες. Είναι ανάγκη οι Έλληνες να συμμετέχουν, να προσφέρουν στην πατρίδα.
Είναι απαραίτητο να λαμβάνονται πρωτοβουλίες ώστε να παρέχεται ενημέρωση, να προβάλλονται και να αναδεικνύονται πολλά ζητήματα που συχνά παραμένουν στην αφάνεια. Η δημοσίευση είναι χρήσιμη, είναι καλό να γνωρίζουμε τι γίνεται στον τόπο μας, σε κάθε άκρη του.
Χαίρομαι ιδιαίτερα βλέποντας τέτοιες δράσεις, ειδικά στην ακριτική περιοχή του Διδυμότειχου και ακόμη περισσότερο όταν αυτό γίνεται από άξια, ικανά και αποδεδειγμένα αποτελεσματικά άτομα.
Επικροτώντας την παρούσα προσπάθεια εύχομαι να συνεχίσει έτσι, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους εμάς που είμαστε μακριά να μαθαίνουμε νέα της περιοχής και να γνωρίζουμε καλύτερα την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, λαμβάνοντας πληροφόρηση από μια αξιόπιστη πηγή.
Ο καθημερινός, ολοένα και πιο πιεστικός σύγχρονος τρόπος ζωής αποτρέπει τους πολίτες στο να είναι ενεργοί, σκεπτόμενοι, να συμμετέχουν, να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, αφού τους καθηλώνει στην αδιάκοπη προσπάθεια για επιβίωση.
Η ανάγκη όμως για αφύπνιση, ενεργοποίηση και συμμετοχή είναι μονίμως υπαρκτή/χρήσιμη για τον τόπο και την ανάδειξη των προβλημάτων του, ανεξαρτήτως συνθηκών.
Επικροτώντας την προσπάθεια του δημιουργού του παρόντος blog, τον συγχαίρω για την ενημέρωση και την προτροπή για αφύπνιση που προσφέρει μέσω του ελεύθερου/παγκόσμιου/σύγχρονου αυτού καναλιού επικοινωνίας.
Καλή συνέχεια στο έργο σας!

avatar

μπράβο για την δημιουργεία αυτού του μπλοκ που θέλει να προωθησει την λύση των προβληματων της πόλης μας
Αν θέλεις μπες και σ αυτο το site.
http://www.didymoteicho.freehost.gr/ με εκτίμηση
.Happyr.ho_did:.

avatar

HTAN 20/05/1980 ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
Η ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ 6ΜΗΝΕΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 13 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΟΛΗ Η ΜΑΓΓΙΑ ΜΟΥ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑ ΣΥΔΕΛΦΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΔΙΑΜΟΜΟΝΗ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑΝ,ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΑΠΗΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΑΓΝΟΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΟ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΔΙΚΙ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΚΤΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΓΙΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΑΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΕΝΤΕΛΟΣ ΤΥΧΑΙΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.

Το σχόλιο σας

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Profile

citizenofdidymoteicho Ενεργός Πολίτης
Διδυμότειχο
Το προφίλ μου

Σημασία δεν έχει το τι πιστεύω εγώ για τον εαυτό μου αλλά πως με κρίνουν οι άλλοι μέσα από τις εγγραφές μου και κυρίως τις πράξεις μου...

Powered by pathfinder blogs